Zumba
Zumba is een dans-fitness programma dat is gebaseerd op latijns amerikaanse muziek. Het is opgezet door Alberto ‘Beto’ Perez, een danser en choreograaf uit Miami.
Bij Zumba doe je fitness oefeningen op muziek, maar is wel een echte workout. Zumba betekent bewegen en lol hebben en is voor iedereen toegankelijk. Zumba kan goed helpen bij het bereiken van gewichtsverlies.
Zumba is vooral leuk, makkelijk en effectief, iedere les geeft een feestgevoel.

Kickboksen
Kickboksen is een dynamische vechtsport die zijn oorsprong vindt in de oosterse vechtsporten o.a. karate en thaiboksen, in combinatie met westers boksen. Bij kickboksen maakt men gebruik van stoot-trap en knietechnieken.
Een kickbokstraining is een intensieve workout waar men leert aanvallen en verdedigen. Naast het aanleren van techniek wordt ook de kracht, flexibiliteit, snelheid, conditie en coordinatie verbeterd.
Om op een veilige manier te trainen, wordt er gebruik gemaakt van beschermende materialen.

Spinning
Een spinning training is een workout in groupsverband op een soort hometrainer, waarbij gefietst wordt op het ritme van de muziek. Gedurende de workout wordt de weerstand van het vliegwiel regelmatig gewijzigd, zodra een soort intervaltraining ontstaat. Daarna kunnen verschillende oefeningen gedaan worden zoals bijvoorbeeld het jumpen, running, zittende klim, staande klim. In combinatie met verschillende snelheden krijgt men zo een uitgebreide training. Ideaal voor vetverbranding en voor wielrenners om buiten het seizoen op conditie te blijven.
Voor wie is spinning?Het mooie van spinning is dat, alhoewel de lessen in groepsverband worden gegeven, iedereen op zijn/haar eigen fitness niveau kan trainen. Men kan, d.m.v. een hartslagmeter, de zwaarte van de training aanpassen aan de individuele mogelijkheden en beperkingen. Deelnemers worden dan ook aangemoedigd om gebuik te maken van een hartslagmeter voor een optimale workout. Door in een bepaald percentage gebied van je eigen hartslag te blijven kun je voor jezelf de juiste training samenstellen.
Wat heb je nodig voor spinning?
  • Bij voorkeur een fietsbroek met zeem
  • Schoenen met een harde zool (of fietsschoenen met het SPD-systeem)
  • Handdoek
  • Bidon

Power Yoga
Power yoga bestaat uit dynamische en krachtige yoga-oefeningen. Door gebruik te maken van een combinatie van adem technieken en dynamische oefen patronen ontwikkel je een optimale conditie, kracht en souplesse.
Het haalt het allerbeste uit jezelf naar boven. De oefeningen zijn opgebouwd uit telkens terugkerende patronen. Door de vloeiende overgangen van de ene naar de andere oefening ontstaat een flow die je ongekende mogelijkheden naar boven haalt en je steeds nieuwe grenzen laat overgaan.
Kortom, Power Yoga maakt je springlevend.
Yoga is het prettigist te beoefenen in kleding waarin je gemakkelijk beweegt. Verder neem je een badlaken of een strandlaken mee.